moj alija

alija'mızın, dedonun vefatının 8. yıldönümü, güzel insanı, bilge kralı rahmetle anıyoruz...



efsane videoda 'bosna müslümanları yok olmayacak' diyor üstad. sözünde durdu.

Yorumlar

Alperen dedi ki…
Bilge kral lafı Aliya'ya yapılan bir hakarettir geyikleri var ama oraya girmeyeceğim:)

Bosna'ya gittiğimde bir türlü anlayamadığım bir durum var dı,insanlar Aliya'yı unutmuş gibiydi veya hiç öyle bir dertleri yoktu, o saraybosna'da bir garip mezardı. Sen nedersin Bosna'dan sıcak temaslarla?

Bi de bir türlü çıkmadığım bir durum, o dönem Bosna'daki Mücahidlerin ülkelerinden çıkıp mücadele ettikleri yer onları leş yiyicilerin ortasına atmıştı, ama Aliya inanıyorum ki bunu elinden geldiğince gerektiren adamdı, burada Hz. Musa'yı eleştiren beyinsizlerin durumuna düşmekten Allah'a sığınırım.
Onun dönemi için ne kadar önemli bir adam olduğuna, Bosna Dayanışma grubu vasıtasıyla çok yakın ilişkiler kuran Cevat amcanın her bahsettiğinde saygıyla doğrulmasından imanım tam.

Bu arada benim favori marşlarımdan birinde, Aliya tam 1.dk da ortaya çıkar ve orda beni benden alır.
http://www.dailymotion.com/video/xe1t58_kuyandym-aykyny_music
Video da bi ara Aliya geri çekilir, arkadan gelen komutan tekbir çektiriyor.
O abiyle Bosna'da çay içmiştik:)
Alperen dedi ki…
Bu arada harf hatası oluş Aliya bunu geciktirmiş, engellemeye çalışmıştır demek istedim yani
hanzalan dedi ki…
öyle genco. ama vaziyet şudur ki burada islami hareket yükselmemiş, yani islamcılik gelişmemiş. mladih muslimani anca bosna ruhunu ayakta tutmaya yetmiş, o enerji bile işte yarabbi şükür boşnaklar bi daytona dayanmışlar. ama o kadar. bir de boşnakların modernlikle ilişkileri çok başka. yani avusturya tecrübesi burda ciddi dönüşüm yaratmış. üstüne komünizm zaten bombastik kafalar. bunun üzerine müslümanlık ancak çok modern bir tefsirle mümkün. tesettür ondan sufli mesela, yine de yayıliyor. tekkelerin de burda ciddi rolü, hem olumlu hem olumsuz katkısı var. mucahidler meselesi tam bir trajedi. boşnakların kazığıdır, biraz artisliklerinden, kibirlerinden yani, inanılmaz bi anti-wahabi söylemi var, ki aslında meseleleri radikalizmle, ıslahatçı hareketlerle felan. karışık mevzular, ama yine bosna tecrübesi önemli. zira burada 'bedeli ödenmiş' bir müslümanlık mevcut herşeye rağmen.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eylül

Hakikati söylemek, toplumu savunmak

düğün ve nikahlara neden icabet etmiyorum