buyuk siyasete karsi halklarin cigligi

suriye meselesinde, islamci siyasetin iyi kotu radikal taraflarinda duran kesimler (haksoz, ihh, akabe, malatya ekibi vs.) bayagi bir suriye intifadasinin bayraktarligini yaptilar. tabii konsolosluk onu eylemleri tukenip is artik buyuk pazarliga gelince, olu sayisi da katliamdan istatistige donusunce isler cigirindan cikti. birbirini yezidlikle suclayani mi ararsin, esad'i antiemperyalizmin sancaktari ilan edeni mi?

atasoy muftuoglu, ortamlarin romantik islamcisi, ummeti soylemiyle sapla samani hayirla seri birbirine karistirmakta pek usta, 'allahuekber diyen adam' hakan albayrak'in 'misirdaki olaylara devrim diyemeyen salaktir' lafina binaen 'ben salagim' oyleyse demisti. hakan herzamanki gibi super romantik indirgemeciligiyle meseleyi epiklestirirken atasoy abi ufacik burosunda, simitla cay esliginde sakin sakin konusmada idi. elestirelligi dustur edinmis, abisi olmamis, abisine biat etmemis biri olarak tabii ki atasoy amcaya kulak vermek boynumuzun borcu. simdi haksozun keskin kalemsoru kenan alpay kalkmis atasoy muftuogluna sektiriyor, vay efendim sen halklara nasil hain dersin. siz zaten komplocusunuz, hersey amerikanin marifeti mi, falan filan. super liberal laflar.

simdi bi kere en komigime giden boyle en ayet hadis savuran, kuran kuran diye sayiklayan adamlarin, bilerek-bilmeyerek literaturun gobeginden, hakim soylemin dilinden otup otup ondan sora da mangalda kul birakmamalari. yani arkadas sen madem vicdan siyaseti yapacaksin, buyuk anlatilarin degil, ufak insanlarin hakka ve sabra dair sahitliklerine talipsin o zaman bunca yil emperyalizm diye bit bit niye ottun, o kadar kahrolsun amerika sloganini niya attin. kan damlayan amerikan bayrakli pankartlariniz hala durur halinin altinda. yok madem antiemperyalistsin o zaman gelisen bu neoliberal emperyal mudahaleye niye bu kadar korsun. hesap wasintondan ankaraya baglanmis, size de isin borazanciligi dusmus, hangi ozgurlukculugun pesindesin.


zurna zirtlamaya devam ediyor. bizimkiler, iktidara, siyasete, hayata ve mukavemete dair lugatlerini yenileyemeye dursunlar vaziyetin tadi iyice gabaklasiyor. hani 'herseye ragmen adalet' soylemi guzel, komploculugun, stratejistligin tartisilmasi sorgulanmasi ne ala on numara. ama iste bunu diyenin 'stratejik derinlik'ten milim sasmamasi, 'gazzeye gotu kalkarken cizreye gozunu yummasi' vaziyeti mide bulandiriyor. o kadar minimal siyaset pesindeyseniz, ozgurluk sevdalisiysaniz gabar orada, indikus yukarida yani.

kimseden tutarlilik falan beklemiyorum, ama en kirli olanin beyaz oldugunu hatirlayalim yeter. elcezireden ozgurluk savascisi, bessar esaddan antiemperyalist mucahid olmaz, bilelim yeter.

geverden tahrire, walstreetten mogadisuya, gerzeden hisarustune
dusene, dovusene, direnene bin selam!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eylül

Hakikati söylemek, toplumu savunmak

düğün ve nikahlara neden icabet etmiyorum