Cannes-II: iyi filmler

festival salt fiyaskodan ibaret degildi tabii ki. iyi filmler de gorduk miktar-i kesir. onlari da saygiyla anmak istiyoruz musadenizle.



Despues de Lucia: ergen hikayeleri efkarlandirir hep beni. hele hakkaten mesafeli, antipornografik, samimi bir dille tasvir edilmis carpar da epey. biraz los, biraz mayhos, biraz sikintili, bir kisim heyecanli garip bir hatirayi cagirir bana. bir de bebek yuzlu masum bir kiz da varsa...michel franco festivalin bana en buyuk kesfi oldu. mark II ile cok sade, abartisiz, pulsuz. inanilmaz gercek, inanilmaz hakiki, mesefeli, pur. sapina kadar bir film. hikaye de sarinca resmen dayak yedim filmde. Tessa Ia'nin inanilmaz oyunculugu da eritti bizi. hikayeyi fazla spoiler vermeden ozetlersek, alejandro annesinin trafik kazasinda vefatinin ardindan sef olan babasiysa mexico city'e tasinir. yeni okul, ortamlar, kucuk burjuva picleri. ilk cinsellikler, bir video santaj, derken olaylar gelisir. alejandro inanilmaz bir siddetin ve iskencenin kurbani olur. ne var ki o baskaldirmayi degil sessiz bir direnisi, cileci bir tavri secer. film adeta cagdas bir hz. meryem kissasi niteliginde. bayagi oyle.
saygiyla selamliyorum. zaten un certain'de de en iyi film odulunu aldi. olay budur.

http://vimeo.com/41075125

Fogo: yine bir meksika filmi. neredeyse hicbirsey yok. alaska civari, iki ihtiyar. ucsuz bucaksiz tundralar. terk edilmis evler. sessizlik. iki kopek, 61 dk. tefekkur ve tefehhum. hic yormadi. onunde egiliyoruz.



 Aqui y Alla: cok duzgun, sade, iyi yapilmis bir meksika filmi daha. amerikada iscilik yapmis abimiz memlekete geri doner. insaatlar, dugunlerde calgicilik, yeni dogan bebek. issizlik, issizlik ve issizlik.
film epey iyi ilk film. insallah festivalde de goruruz.

alayi meksika filmiydi, alayi iyiydi. bizim filmi ayrica yazicam. tabii ki iyiydi yani, kotu film yapar miyiz biz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eylül

Hakikati söylemek, toplumu savunmak

düğün ve nikahlara neden icabet etmiyorum